Μετάβαση
Image caption

Μετάβαση

Με το αυτοκίνητο

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, χωρίς το κόστος ένα πορθμείο. Συνδέεται με την Ακαρνανία από μια πλωτή για μια σταθερή ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, και είναι επίσης μια αιώρησης γέφυρα. Η κρεμαστή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθώς και η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου διευκολύνει την πρόσβαση στο νησί πολύ. Ομοίως, νέων οδικών αξόνων Ηγουμενίτσα-Αλεξανδρούπολη, Εγνατία οδός, κάνει το ταξίδι από τη Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, ταχύτερη και ευκολότερη. Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ιονία Οδός, που θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού προς και από το Αντίριο και θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Εγνατία οδός. Ένα μέρος αυτού του νέου αυτοκινητόδρομου είναι έτοιμο και διαθέσιμο στο κοινό.

Με το λεωφορείο

Καθημερινώς εκτελούνται 5 δρομολόγια καθημερινά από/προς την Αθήνα (378 χλμ.) με λεωφορείο (ΚΤΕΛ της Λευκάδας) που κοστίζει 33,80 ευρώ και δύο φορές την εβδομάδα από/προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.), η οποία κοστίζει 35,40. Χρειάζεται περίπου 5 ώρες και μισή να φτάσει στο νησί από την Αθήνα και 5 ώρες από την Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν επίσης τακτικά δρομολόγια από/προς Ηγουμενίτσα (115km), που λαμβάνουν περίπου 1 ώρα και ένα μισό στη Λευκάδα και κοστίζουν 12,20 ευρώ και επίσης δύο προγραμματιστεί ταξίδια από/Πάτρα (187 χλμ.), που είναι 2 και μισή ώρες μακριά και κόστος 16,20 €. Το εισιτήριο από/προς Πρέβεζα κόστος 2,70 ευρώ.

Ακτοπλοϊκώς

Σύνδεση ακτοπλοϊκή με Λευκάδα δεν είναι άμεσα πιθανό. Οι επισκέπτες μπορεί να επικουρείται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια να συνεχίσει από το δρόμο (95 χλμ. μακριά). Εναλλακτικά, υπάρχει το λιμάνι της Πάτρας (απόσταση 176 χλμ).

Ακτοπλοϊκώς

Ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας είναι η Μαρίνα, τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Είναι έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και τα κτίρια διαθέτουν: πύργο ελέγχου, κτήριο πολλαπλών χρήσεων, ιστιοπλοΐα στα γραφεία της, ένα συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων, ένα μικρό ξενοδοχείο, μια βάρκα επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων, στάθμευσης 455 αυτοκινήτων, χώρους χειμερινής παραμονής 300 σκαφών, ένα οδικό δίκτυο και μια πράσινη ζώνη. Έχει μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρων - μήκους και πλωτές προβλήτες 940 μέτρων. Είναι μια πόλη μέσα στην πόλη της Λευκάδας, με τη δική του ζωή, μπαρ και εστιατόρια που επισκέπτονται και οι μη - ιδιοκτήτες για να απολαύσετε τις ανέσεις και την εικόνα του «υγρό καθρέφτη» του διαύλου, με τις φαντασμαγορικές Ανατολή και τη μυσταγωγία του σεληνόφωτος.

Αεροπορικώς

Αεροδρόμιο Ακτίου

Το αεροδρόμιο του Ακτίου, βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κεντρικής Ελλάδας, στην πόλη του Ακτίου, 4 χλμ από την Πρέβεζα και 17 χλμ από τη Λευκάδα.

Κοντινά αεροδρόμια

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων - IOA (69 χλμ.) Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς - Αργοστόλι - αγγλικής Γλώσσας (93 χλμ.) Πάτρα αεροδρόμιο - Αεροδρόμιο Αράξου - GPA (100 χλμ.) Αεροδρόμιο Κέρκυρας - CFU (110 χλμ.) Αεροδρόμιο Ζακύνθου - ΖΤΗ (130 χλμ.)

Πτήσεις από/προς το Αεροδρόμιο Ακτίου

Η αεροπορική εταιρεία Sky Express εκτελεί δρομολόγια την εβδομάδα συνδέει το Αεροδρόμιο Ακτίου (Πρέβεζα/Λευκάδα) στους ακόλουθους προορισμούς εσωτερικού: Σητεία (Κρήτη), Κύθηρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και τη Κέρκυρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Πτήσεις από Αθήνα προς Λευκάδα

Προς το παρόν δεν υπάρχουν καμία πτήση από την Αθήνα (αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος) προς Άκτιο (αεροδρόμιο Πρέβεζας/Λευκάδας). Από 1 Μαΐου 2016 μέχρι 29 Οκτωβρίου, Αιγαίο θα ξεκινήσει μια πτήση από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 20:45 και πάλι τις ίδιες ημέρες στις 22:10 από το Άκτιο. Εάν πετάτε στην Αθήνα υπάρχει ένα λεωφορείο X 93 (πρώην E93 από εταιρεία ΟΑΣΑ) συνδέουν το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος (πόρτα 5) με Teminal A, ο Αθηναίος τερματικός σταθμός στο στ.Κηφισού (100 οδό Κηφισού). Το διάστημα είναι γενικά 35 λεπτά (65 το βράδυ). Από το σταθμό λεωφορείων Κηφισού υπάρχουν 4 καθημερινά δρομολόγια για την επιχείρηση λεωφορείων ΚΤΕΛ Λευκάδας.

Πώς να έρθετε στη Λευκάδα από Αεροδρόμιο Ακτίου

Υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση (διαδρομή ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ) καθώς και ταξί. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο από ένα από τα ταξιδιωτικά γραφεία στο αεροδρόμιο.

Facebook Twitter Google+ Pinterest